/ Vakantietijd, rustige tijd?

Vakantietijd, rustige tijd?

Binnenkort breekt voor velen de vakantietijd aan. Normaliter een periode van rust, reflectie en ontspanning met mensen die je dierbaar zijn. Maar zeker in de publieke sector, incl. project- en gebiedsontwikkeling is het juist geen periode van rust. Onze opdrachtgevers hebben te maken met grote kostenstijgingen en een tekort aan medewerkers, zowel bij hen zelf als bij leveranciers en contractpartners. In deze periode worden veelal ook de eerste financiële kaders vastgelegd voor 2024 en verder. Voor gemeenten betekent dat veel financiële onzekerheid, vooral vanaf 2026. Maar ook de problemen in de bouw en het uitblijven van landelijk beleid en van coalities in de provinciebesturen leidt tot onzekerheid.

Juist in deze periode zijn wij van blijvende meerwaarde binnen onze mooie opdrachten. Zo vullen we op dit moment bij twee gemeenten de functie van concerncontroller in. In een andere gemeente begeleiden we het team financiën naar een professionele financiële functie en zijn we elders kwartiermaker ontwikkeling bedrijfsvoering. Bij een 100.000+ gemeente gaan we aan de slag om de gehele financiële kolom opnieuw in te richten en op die manier over de volle breedte te zorgen voor kwaliteitsverbetering, maar ook dat het daar nog leuker werken wordt. Ook spelen we als controller een onmisbare rol bij de gebiedsontwikkeling in één van de grootste gemeenten. Hoezo rust?

Maar toch: Geniet van de vakantietijd, dat doen wij ook. Onze hond ziet het in ieder geval al zonnig in.
Zeker in deze onrustige en onzekere periode blijft IMenz een baken waar onze opdrachtgevers op kunnen blijven vertrouwen!

Deel dit bericht:

Gemeente Baarn
Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid
Gemeente Tilburg
RIEC Rotterdam