/ Is het zo’n dag?

“Is het zo’n dag….........ja, het is zo’n dag…. het is zo’n dag…. het is zo’n dag!”

Voetballiefhebbers onder ons denken bij deze legendarische woorden waarschijnlijk terug aan het commentaar van Jack van Gelder op het moment dat Arjen Robben 5-1 scoort tegen Spanje. De eerste wedstrijd van het Nederlands elftal op het WK van 2014 in Brazilië. Met deze wedstrijd werd de basis gelegd voor de 3e plaats op het WK. Een dag waarop alle puzzelstukjes bij elkaar komen en leiden tot een mooi resultaat. Aan de woorden van Jack van Gelder moest ik denken toen we een tijdje terug een workshop begeleidden bij een gemeente.

Vanuit IMenz hebben we veel ervaring met het verbeteren van de kwaliteit van planning & controlinstrumenten. De gemeente in kwestie vroeg ons om hen te begeleiden bij het kort en kernachtig beschrijven van maatschappelijke effecten en hier een set bruikbare indicatoren bij te vinden. Dit om het inzicht in en de sturing op de maatschappelijke ambitie te vergroten. Bijkomend detail… De gemeente wilde dit in één dag realiseren!

Maar… hoe realiseer je zoiets in één dag, waar sommige organisaties hier weken of misschien wel maanden voor nodig hebben? In samenwerking met de gemeente hebben we een aanpak bepaald. De kern van onze aanpak:

  • Durf het anders te doen
  • Bereid samen goed voor
  • Benut ieders kwaliteiten
  • Zorg voor een ontspannen sfeer
  • Geef ruimte voor groei tijdens de dag
  • Streef niet naar perfectie
  • Focus op het beoogde resultaat

Minder legendarisch dan de 5-1 van het Nederlands elftal tegen Spanje, maar het werd dus zo’n dag! De maatwerkaanpak zorgde voor een inspirerende, intensieve, productieve dag. Alle puzzelstukjes bij elkaar zorgden voor het gewenste resultaat aan het einde van de dag.

Wilt u ook aan de slag met (her)formulering van uw maatschappelijke ambities en bijbehorende effectindicatoren? Laat het ons weten, zodat we samen kunnen kijken welke aanpak van meerwaarde is voor uw organisatie.

goal

Met vriendelijke groet,

Michelle, Liselore, Johan, Pieter en Sylvain

Deel dit bericht:

Gemeente Steenbergen
Gemeente Leidschendam-Voorburg
Bedrijfsvoeringsorganisatie West-Betuwe
Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid